HTML

rebuild

autó felújítás, fémlökhárítósok

Friss topikok

Linkblog

2012.03.04. 07:04 brokhauser

Bringás/motoros vs autós vs gyalogos

Ez a három "faj" gyűlöli egymást valamiért, pedig mindhárom emberből van (bár erről nem vagyok én magam sem teljesen meggyőződve) csak másképp áll a földön.

i_hate_you__by_arstik-d342kle_small.jpg

Source: devianart.net

Alapvetően szerintem Magyarországon (most már tényleg ez a neve :-D) egyébként is mindenki utál mindekit, tehát szerintem az h mivel közlekedik az már csak egy amolyan van sapka nincs sapka szitu. Tök mindegy mi van, utáljuk a másikat és dögöljön meg a szomszéd tehene... a kurva anyád, h bevágtál elém, pedig azért gyorsítottam, h ne tudj!

Megyjegyzem azért nem alaptalanul van utálat, habár nehéz megmondani, hogy valaki azért viselkedik bunkón mert úgyis utálják, vagy azért utálják mert bunkó...

Az autósok nagy hányada nem ismeri a tükröt, a színeket, a kocsija méreteit és problémája van a periférikus látásával... még lehetne sorolni de ezek a legszembetűnőbbek. (persze ez nem csak a személyt, hanem a rendszert is minősíti)

Nem veszi észre a kétkerekűeket a sorok között, nem figyel a gyalogosra, leszarja a lámpa színét, nem figyel sávváltáskor és nem együttműködö, vagyis csakazaértis keresztbe tesz a másiknak.

A kétkerekű ugyanez, csak a technikai paraméterek miatt kicsit jobban figyel az autósokra, de csak annyira, h őt ne üssék el. Ja és bringás és motoros egyaránt, mintha sportot üzne abból hogy minél gyorsabban, minél közelebb húzzon el a dolgok mellett. Legyen ez két autósor, közelekedő gyalogos stb. Ha pedig valaki (októl függetlenül) az "aurájába" lép akkor anyázik, tükröt rúg le stb. még akkor is, ha 50-el ment a lépésben haladó kocsik között.

A gyalogos sem pite, tükör helyett ő nem néz semerre csak nekiindul a zebrának, a színeket és átkelőhelyeket leszarja és nagyjából a fentiek érvényesek az ő profiljára is.

Alapvetően nem a közlekedési eszköz determinálja a bunkóságot, mert mindenki az, hanem csak ennek kinyilatkoztatása más, más miatt érzi magát sértve mindegyik fél. 

Lehet, h bunkónak neveletek minket? Ja nem, ez a nem-nevelés hozadéka inkább. Lehet, h a társadalom egésze hat ránk így? De mi is a társadalom része vagyunk... húúú bazmeg... ebbe most nem megyek bele.

Ja, még nem írtam... tisztelet a kevés kivételnek!

Én közlekedés szempontjából skizofrén vagyok, gyalogosan szívesen közlekedek (inkább mint BKV-vel) van pár biciklim és autóm, vagyis mindegyik oldalt ismerem.

Nem sajnálok semmit egyik féltől sem, vagyis a biciklisnek legyen sávja / útja, a gyalogosnak járdája, zebrája, lámpája, de mindez legyen meg az autósnak is.

DE, rühellem, h például egyes biciklis csoportosulások, nem bringázást hírdetnek, hanem forradalmat a többkerekűek főleg autósok ellen. Úgy, hogy az autósok nem kevés adót fizetnek ki az utakért, az más h tényleg erre fordítják-e azon a szinten. De egy pillanatra tegyük fel h igen...

Mi lenne, ha az autósok nem adóznának? Akkor is lenne bicikli út? Akkor is lenne lámpás zebra? satöbbi...

Ha nem arra koncentrálna mindegyik fél, h hogyan csesszen ki a másikkal, hanem, h hogyan tudunk mindannyian célbaérni gyorsabban akkor sokkal szebb hely lenne ez az ország!

Jó közlekedést!

U.i.: A Soroksárin és a Veres Péter-Szabadföldi útszakaszokon hangolják már össze a kurva lámpákat!

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény közlekedés autó általános autózás gyalogos közlekedési bringázás Magyarország


A bejegyzés trackback címe:

https://rebuild.blog.hu/api/trackback/id/tr984287418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása